MENU

FOTOGRAFI-INVESTERING

Till mig hör människor av sig för att bli porträtterade. Det kan handla om en familj, barnen eller ett bröllop. Men jag fotograferar också rena KONST-fotograferingar. Jag har fotat allt möjligt sedan 2007 då jag började arbeta som fotograf, det har blivit bokomslag, hemsidebilder, företag, skivomslag och all typ av reklam. Jag rör mig lite överallt.

Det kanske egentligen inte är för VAD jag fotograferar ni hör av er utan för HUR jag gör det?

Bröllop var dock min nisch under några år. Allt som rör bröllop har jag därför stor erfarenhet av och jag kan fungera som boll-plank kring allt som rör bröllopsdagen.

FOTOGRAFI & KONST

Vad vill du uppleva?

BRÖLLOP

Jag fotograferar mest 5, 8 och 12 timmars bröllopsreportage. Jag har fotograferat bröllop sedan 2007. Jag kan det där. Men ert bröllop är unikt.

En stark upplevelse

KONST

Jag kallar dem för "Nu-fotograferingar". Det händer något fantastiskt om vi stannar i nu och här. Testa!

En fri upplevelse

BARN

Jag arbetar med barn som behöver tydlighet och ett lågaffektivt bemötande. Jag har lätt att skapa en relation med barn. Följsamhet är key.

En lekfull upplevelse

SVAR PÅ FRÅGOR

VARFÖR SKA JAG VÄLJA DIG SOM FOTOGRAF?

Jag vill bara att du väljer mig om du känner att det du ser resonerar med dig. Jag lovar inga skarpa, färgglada bilder. Mina bilder är nya varje gång och de är varken ljusa eller mörka, suddiga eller skarpa. Mina bilder är det jag ser. Och därför helt ärliga. Det vackraste jag vet är november. Blött, rått, blåsigt. Jag älskar svartvita bilder och jordiga färger.

ARBETAR DU INTE BARA MED ATT FOTOGRAFERA?

Jag ser inte mitt liv som ett arbete och en fritid. Jag ser mitt liv som ett liv. Jag lever det. Jag väljer att vara där jag utvecklas och min kreativitet får flöda. De senaste åren har handlat mycket om beteende och samarbete med människor som är svåra att skapa relation med. Jag intresserar mig både för psykologi och filosofi. Alltid en podd i öronen. Sökandet efter mig själv i och omkring mig själv är spirituell.

VADDÅ KONST?

99 % av det jag fotograferar fotograferar jag utan att kompromissa med mig själv. Det finns ramar men det finns också utrymme att leka och följa energin under en fotografering. Oavsett om jag fotograferar barn, familjer eller bröllop. Det finns ett undantag, när jag fotograferar det jag kallar KONST släpper jag mig själv (och dig) HELT FRI. Platsen har betydelse. Att fotografera i naturen ger både det naturliga ljuset, rörelsen och energin.

HUR ÄR KARIN?

Jag är jordnära. Jag kommer högst troligen klädd i en ylletröja (om det inte är ett bröllop). OBS! Jag är INTE en stilren, ascool och glättig typ. Jag är bara jag och jag vill bara möta er. Det är inte så bara att vara vi.

ÄR DU ENS EN FOTOGRAF?

Jag balanserar mellan rörelse och stillhet, i det mellanrummet som uppstår. Jag fotograferade på heltid under många år. Då saknade jag något. Nu gör jag inte det. Detta betyder inte att jag är mindre seriös utan kanske bara att jag står på än mer egna ben? Jag är inte beroende av en bransch där yta och bekräftelse styr. Jag inspireras av helt andra saker. Men jag har många fotograf-vänner som arbetar med det på heltid.

NU-FOTOGRAFERING?

Det är upplevelsen lika mycket som resultatet som är det viktiga för mig. Kanske mer. Det ska kännas skönt och fritt och kul att bli fotograferad. Tryggt. Då blir resultatet automatiskt bra. Vill du prova att vara bara här och nu så rekommenderar jag att boka en sådan fotografering.

VEM HAR TAGIT BILDERNA PÅ DIG?

Frida är en tjej som bor och arbetar med foto i Östhammar. Jag är uppvuxen där. För många år sedan följde Frida med mig på bröllop. Nu följer jag hennes arbete. Hon är en fantastisk fotograf. En fin upplevelse att stå framför hennes kamera. Och viktig för mig. Det krävs en sådan som henne som får en att slappna av. Jag rekommenderar henne STARKT och hon har hela Öregrunds skärgård som back-drop: https://www.fridafotografi.com/

CLOSE